Пасажирообіг світових авіакомпаній зріс в листопаді третій місяць поспіль - IATA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажирообіг світових авіакомпаній зріс в листопаді третій місяць поспіль - IATA

138
Пасажирообіг світових авіакомпаній збільшився в листопаді третій місяць поспіль, обсяг вантажоперевезень також ріс, свідчать дані International Air Transport Association (IATA).
Як сказано в прес-релізі IATA, пасажирообіг (кількість пасажирів, помножена на дальність їх перельоту) підвищилася минулого місяця на 2,1% в порівнянні з тим же місяцем 2008 року.
Обсяг вантажоперевезень збільшився в листопаді на 9,5% в річному численні.
Покращення пасажирообігу і обсягу вантажоперевезень світових авіакомпаній деякою мірою обумовлено тим, що ці показники порівнюються з рівнями листопада минулого року, коли було зафіксовано різке падіння попиту на послуги авіакомпаній на тлі піку рецесії, наголошується в повідомленні IATA.
Попит на пасажирські перевезення як і раніше на 6% нижчий від пікових рівнів початку минулого року, попит на вантажоперевезення - на 10%.
Завантаженість рейсів світових авіакомпаній на пасажирських рейсах склала минулого місяця 75,4%, що відповідає докризовим рівням, відзначають в IATA. Завантаженість рейсів при перевезенні вантажів складала 56,6%.
" Попит продовжує відновлюватися, але нам ще необхідно багато надолужити, - відзначає головний виконавчий директор IATA Джованні Бісигнані. - Враховуючи, що ціни на послуги авіакомпаній, ймовірно, не будуть значно збільшені, ключовими чинниками, необхідними для виживання, є контроль витрат і відстежування відповідності потужностей попиту".
В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні попит на пасажирські перевезення збільшився в листопаді на 5,1%, в Латинській Америці - на 8,2%, на Близькому Сході - на 16,5%.
В той же час в Європі та Північній Америці попит скоротився на 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас