Порошенко: У 2010 р. буде спрощено візовий режим для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: У 2010 р. буде спрощено візовий режим для українців

5408
Візовий режим з деякими країнами буде спрощений для українців в 2010 році. Про це на підсумковій прес-конференції повідомив міністр закордонних справ Петро Порошенко.
"Раніше статистика відмов у видачі віз українським громадянам ("шенгенських") становила близько 30%... Але завдяки нашим зусиллям цей показник сьогодні зменшився в середньому в 2,5 рази. Лише у посольстві Польщі таких відмов на сьогодні не більше 2%... І консультації, які ми проводимо, дають надії, що в 2010 році безкоштовні візи видаватимуться ширшому колу категорій українських громадян. Це будуть в першу чергу туристичні групи, паломники і релігійні діячі", - повідомив міністр.
При цьому П.Порошенко повідомив, що вже досягнуті домовленості з Литвою, Латвією та Естонією про надання українцям "національних довгострокових віз". Аналогічні переговори ведуться з Чехією, Словаччиною і Польщею. Це дозволить українцям неодноразово перетинати кордони цих сусідніх країн по одній і тій самій візі.
Міністр запевнив, що вже на початку 2010 року будуть підписані документи з Іспанією і Швейцарією про спрощення візового режиму і розширення категорій громадян, яким такі візи видаються безкоштовно.
Він також позитивно відгукнувся про спрощення візового режиму з Ізраїлем в першому півріччі 2010 р. За його словами, аналогічна пропозиція надійшла від МЗС Єгипту, українська сторона її вивчає.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас