Лукашенко: Білорусь веде битву за ціни на нафту і газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Білорусь веде битву за ціни на нафту і газ

Енергетика
597
Президент Білорусі Олександр Лукашенко називає непростою ситуацію, що складається довкола формування цін на нафту і газ для республіки наступного року.
"Сьогодні йде просто боротьба, якої ви не бачите. Навіть і битва за ціну на газ і нафту. Вони ніде не подорожчали за цей рік, як для Білорусі. І нам пропонують на майбутній рік ще вищі ціни на газ і, відповідно, виходячи з певних формул, ціни повинні й на нафту вирости", - заявив О.Лукашенко в середу на прес-конференції для білоруських ЗМІ в Мінську.
Глава білоруської держави з жалем констатував, що "цей товар (енергоресурси - ред.) лише в одного продавця". Тому, відзначив О.Лукашенко, "якщо ця складова зростає, так куди подінешся від зростання цін (на споживчому ринку - ред.)".
"Ми можемо завтра взяти і заморозити ціни. Куди це приведе? Ми це вже проходили. До дефіциту на прилавках", - заявив глава держави.
Він також сказав, що "коли в економіці кризові явища, а в кризи дуже складно щось розрулювати в економіці, то краще не втручатися". "Дай можливість економіці самостійно виплисти, але контролюй певні процеси", - відзначив президент. У нинішніх умовах, додав О.Лукашенко, "потрібно більше розкріпачувати економіку та ініціативу людей".
За його словами, сьогодні "почалося пожвавлення економіки. І якщо ми пройшли або проходимо дно, то негативних наслідків не буде, у тому числі і зростання цін".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас