Золото трохи подешевшало — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото трохи подешевшало

Банківські метали
402
Золото на торгах у вівторок трохи втрачає в ціні на тлі позитивних даних по економіці США, які стимулюють попит на активи з великим рівнем ризику, пише газета The Wall Street Journal.
В процесі торгів на Нью-Йоркській товарній біржі лютневий ф'ючерс на золото подешевшав на 0,1% - до 1106,90 долара за тройську унцію.
"Ми чекаємо, що основна увага ринку буде зосереджена на балансуванні покупок і продажів перед закінченням року, при цьому поведінка трейдерів навряд чи буде агресивною, - заявив аналітик TheBullionDesk.com Джеймс Мур. - Ми також чекаємо, що динаміка курсу долара вкаже на напрям тренду ціни на золото на майбутніх торговельних сесіях".
На торгах у вівторок долар подешевшав до євро на 0,2% - до 1,4413 долара за євро з 1,4378 долара за євро днем раніше.
Тиск на американську валюту чинила внутрішня статистика. Так, індекс довіри споживачів до економіки США в грудні збільшився до 52,9 пункту з 50,6 пункту в листопаді, тоді як опитані агентством Bloomberg аналітики прогнозували зростання індексу до 53 пунктів.
Зміцненню долара також не сприяло збільшення індексу цін S&P/Case-Shiller, що розраховується на основі статистики про обсяги продажів житла в 20 найбільших містах США. Індекс в жовтні виріс п'ятий місяць поспіль - на 0,4% в порівнянні з вереснем - до 145,36 пункту, при цьому зростання було відзначено лише в 11 з 20 відстежуваних містах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас