Уряд Японії планує збільшити ВВП країни на 40% протягом 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Японії планує збільшити ВВП країни на 40% протягом 10 років

Казна та Політика
249
Уряд Японії встановив цільовий показник щорічного зростання економіки країни на найближче десятиліття на рівні 2% або більше. Це приблизно в чотири рази вище за оцінки Центрального банку Японії, озвучені в жовтні.
Ця мета була оголошена сьогодні після засідання кабінету міністрів під головуванням прем'єр-міністра Юкіо Хатояма. Уряд також має намір додатково створити приблизно 4,8 млн. нових робочих місць переважно за рахунок розширення попиту в охороні здоров'я, сфері туризму і нових екологічних виробництвах.
Через 10 років Токіо має намір збільшити валовий внутрішній продукт майже на 40% і довести його до 650 трлн. єн ($7 трлн.). Програма обіцяє також зниження рівня безробіття в країні з нинішніх 5% до 3%. Для прискорення зростання уряд має намір заохочувати розробку і запровадження принципово нових технологій, включаючи створення наступних поколінь автомобілів і альтернативну енергетику.
Реальний валовий внутрішній продукт Японії в 2010 р. збільшиться на 1,4%, але безробіття в країні буде, як і раніше, високим - 5,3%. Про це говориться в опублікованому в суботу прогнозі уряду країни про перспективи економічної ситуації в наступному фінансовому році, який починається в Японії 1 квітня цього року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас