РФ знижує експортні мита на нафту на 4 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ знижує експортні мита на нафту на 4 дол.

Енергетика
248
Прем'єр-міністр Володимир Путін підписав постанову про зниження з 1 січня 2010 року експортного мита на російську нафту до 267 доларів з нинішніх 271 долара за тонну, повідомляє сайт уряду.
Ставка мита на світлі нафтопродукти з нового року знизиться до 192,2 долара за тонну, на темні - до 103,5 долара за тонну. У грудні вони становили 194,9 долара і 105 доларів за тонну відповідно. З 1 березня поточного року у зв'язку зі стабілізацією ціни на нафту на рівні 43 доларів за барель, ставка експортного мита на російську нафту виросла до 115,3 долара за тонну. Це було перше підвищення вивізного мита на нафту за чотири місяці.
З квітня воно знову було знижено - до 110 доларів за тонну. У травні, червні, липні, серпні, вересні і жовтні мито підвищувалося. Проте в листопаді мито знизилося майже на 10 доларів. У грудні воно виросло відразу на 40 доларів. Уряд РФ минулої осені через зниження світових цін на нафту вжив низку заходів із коректування розрахунків експортного мита на нафту і нафтопродукти.
Зокрема, період моніторингу цін на нафту марки Urals і, відповідно, термін встановлення експортних мит був скорочений з двох до одного місяця для більш оперативного реагування на зміни світової кон'юнктури. Це також знизило податкове навантаження на нафтові компанії, які раніше втратили через високі мита на тлі кризи близько 7 мільярдів доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас