Єврокомісія підтверджує, що перебоїв з поставками нафти не очікується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія підтверджує, що перебоїв з поставками нафти не очікується

Енергетика
187
Європейська комісія заспокоїла споживачів нафти в Євросоюзі, офіційно повідомивши, що загрозу перебоїв в постачаннях російської нафти на початку нового року знято.
В комюніке виконавчого органу ЄС, поширеному у вівторок, наголошується, що таке запевнення Брюссель отримав від російського уряду. Таким чином, спрацював створений у минулому році механізм раннього попередження в сфері енергетики.
"Механізм раннього попередження, задіяний російським урядом вчора (в понеділок) вперше після його створення в листопаді 2009 року, показав себе корисним інструментом комунікації в таких обставинах", - говориться в комюніке.
Напередодні уряд РФ, наголошується в документі, поінформував Єврокомісію про те, що можливі перерви в постачаннях нафти з Росії в ЄС, оскільки переговори між Росією та Україною про транзит йшли важко.
"Сьогодні російський уряд поінформував Єврокомісію, що угода з Україною про умови транзиту досягнута і перебоїв не очікується", - повідомляє Єврокомісія.
Європейський комісар Андріс Пієбалгс, який займається енергетикою, висловив задоволення тим, як діє механізм раннього попередження.
"Я також дуже радий зазначити, що російська та українська сторони все ж дійшли згоди, і таким чином вдалось уникнути перебоїв постачань нафті в ЄС", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас