Кабмін ввів обов'язкову держреєстрацію мопедів з 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ввів обов'язкову держреєстрацію мопедів з 2010

1222
Кабінет Міністрів ввів обов'язкову державну реєстрацію мопедів з 1 січня 2010 року.
Про це йдеться в постанові уряду № 1371 від 23 грудня.
Нею уряд затвердив порядок державної реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів всіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів і мопедів.
Згідно з постановою, до 1 липня 2010 року перша державна реєстрація мопедів, придбаних до набрання чинності цього порядку, може проводитися без надання документів, що підтверджують правомірність їх придбання.
Також уряд заборонив реєстрацію і перереєстрацію розукомплектованих транспортних засобів, окрім випадків вибраковування їх в цілому.
Розукомплектованими вважаються транспортні засоби, в яких відсутні одна або декілька складових частин, що мають ідентифікаційний номер (кузов, шасі, рама, двигун).
Крім того, Кабмін визначив, що в безперервний стаж управління транспортним засобом включається як робота на ньому протягом останнього часу, так і управління власним транспортним засобом з максимально допустимою перервою не більше 1 місяця (зараз 3 місяці).
Як повідомляло агентство, в травні уряд ввів водійські посвідчення на мопеди з об'ємом двигуна до 50 куб. см або з електродвигуном потужністю до 4 кВт.
Державна автомобільна інспекція не має наміру з 1 січня 2010 року штрафувати водіїв, які не зареєстрували мопеди і скутери з об'ємом двигуна до 50 куб. см.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас