АМКУ оштрафував Херсонський морпорт на 16 тис. гривень за нав'язування непередбачених послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував Херсонський морпорт на 16 тис. гривень за нав'язування непередбачених послуг

Казна та Політика
218
Херсонське обласне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало Херсонський морський торгівельний порт на 16 тис. гривень за нав'язування непередбачених послуг.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба АМКУ.
Як встановив комітет, порт безпідставно ввів таку спеціалізовану послугу, як стивідорний нагляд за проведенням вантажних робіт на рейді порту.
Зокрема, морпорт нав'язував цю додаткову послугу стивідорним компаніям, які зверталися по отримання на рейді місця, необхідного для завантаження морських суден в повному обсязі.
Крім того, порт неправомірно зобов'язав агентські компанії, які за дорученням судновласника домовляються з портом про обслуговування суден під час їх заходу в порт, замовляти лише плавзасоби, що належать порту.
АМКУ зобов'язав порт привести свою діяльність у відповідність з вимогами законодавства.
Як повідомляло агентство, в кінці жовтня АМКУ порушив справу проти Херсонського морпорту за нав'язування непередбачених послуг.
16 жовтня трудовий колектив Херсонського морського торгівельного порту звернувся з проханням до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко втрутитися в ситуацію, пов'язану з постійними перевірками, розслідуваннями і ревізіями в порту.
Херсонський морський торгівельний порт заснований в 1778 році, складається з 10 причалів, 13 вантажних майданчиків і 2-х залізничних платформ.
Херсонський морпорт займається перевалкою зовнішньопортових і каботажних вантажів, здійснює навантажувально-розвантажувальні роботи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас