100 провідних глобальних мислителів 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

100 провідних глобальних мислителів 2009 року

904
Американський журнал Foreign Policy склав список "100 провідних глобальних мислителів" 2009 року і присвятив цьому проекту власний спецвипуск, пише "Російська газета".
На думку журналу, більшість світових "володарів дум" - американці. При цьому президентові США Бараку Обамі відведено друге місце, а на перше демократично поставлений головний банкір країни Бен Бернанке. Йому приписана основна інтелектуальна заслуга в "запобіганні новій Великій депресії". З цим, власне, навіть не хочеться сперечатися - аби глобальна економічна пожежа була насправді загашена, що поки зовсім не гарантовано.
В числі видатних мислителів названо і багато інших людей, пов'язаних з кризою. Наприклад, американський економіст Нурієл Рубіні - за те, що "точно передбачив глобальну фінансову пандемію", оглядач британської "Файненшл таймс" Мартін Вулф - як "дуаєн фінансових колумністів світу". За ними йдуть "незрівнянний знавець глобальних фінансів" інвестор Мохаммед Ель-Еріан, колишній головний економіст Світового банку Джозеф Стігліц.
Тепер і Клінтон, і Саммерс включені Foreign Policy в список глобальних мудреців. Перший - за "переосмислення філантропії" на сучасному світі, другий, - за те, що служить "мозком економічної політики Обами".
На пару з чоловіком була згадана і держсекретар США Хіларі Клінтон - за впровадження в дипломатичну теорію і практику концепції "розумної сили", заснованої на "загальних інтересах, цінностях, що розділяються, і взаємній пошані".
Росіян в списку Foreign Policy нема, але Росію все ж не зовсім обійшли стороною. Один з розділів присвячений підсумкам опитування, проведеного серед самих глобальних інтелектуалів-"першосотенців". Відповідаючи на питання про те, кого зі світових лідерів за межами США вони вважають найбільш впливовими, вони поставили на перші місця голову КНР Ху Цзіньтао і прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас