Херсонська область на межі бюджетного дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсонська область на межі бюджетного дефолту

Казна та Політика
763
Херсонська область стоїть на порозі бюджетного дефолту.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це заявив херсонський губернатор Борис Силенков під час телевізійного звернення до жителів області.
"Ми стоїмо на порозі бюджетного дефолту, - сказав він. - І це в умовах, коли Херсонська область завершує 2009 рік з найкращими показниками соціально-економічного розвитку і входить в 2010 рік стабільно працюючим регіоном, маючи один з найкращих в Україні показників промислового виробництва: зниження промвиробництва в області в межах 7% при 26% в цілому по Україні; входить в четвірку кращих з розвитку агропромислового комплексу областей - з темпами до попереднього року 102,7%, має найнижчий рівень безробіття".
Силенков повідомив, що в Херсонській області державна податкова адміністрація зібрала 38 млн. грн. податків за січень-лютий 2009 року.
При цьому, за його словами, "є одна проблема, яка стоятиме перед нами, перед херсонцями, на початку 2010 року - це січень місяць. І за відсутності, а я в цьому переконаний, коштів державної субвенції, а останні три місяці показали, що вони (Кабінет міністрів України) несумлінні у виконанні своїх функцій, ми можемо знову з вами повернутися в 2004 рік, коли затримувалися заробітні плати, коли не виплачувалися своєчасно пенсії".
В той же час Силенков заявив, що виплатити зарплату бюджетникам дозволили кошти перевиконання бюджету області. За словами губернатора, він передбачав розвиток фінансової ситуації в кінці року, тому більшість платежів по захищених статтях були проведені до початку бюджетної кризи в області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас