"Укртранснафта": Україна та Росія домовилися про умови транспортування нафти в 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртранснафта": Україна та Росія домовилися про умови транспортування нафти в 2010 р.

318
Україна та Росія домовилися про умови транспортування російської нафти українською територією в 2010 р. Про це повідомили в "Укртранснафті".
"Сторони підписали доповнення до угоди на 2010 р.", - сказали в компанії. Зокрема обсяг транспортування нафти нафтопроводом "Дружба" узгоджено в об'ємі не менше 15 млн т.
Нагадаємо, сьогодні віце-прем'єр РФ Ігор Сечин повідомив, що НАК "Нафтогаз України" звернулася до АК "Транснефть" з пропозиціями про зміну дії режиму прокачування російської нафти через територію України, зокрема щодо збільшення тарифів і низки додаткових умов. "Про це ми проінформували Єврокомісію і приступили до переговорів з українською стороною", - додав І.Сечин.
Як додаткові умови, за словами І.Сечина, Україна пропонує переглянути низку положень угоди про тарифи на транзит. Так, українська сторона пропонує у разі зниження об'ємів прокачування зменшити до 30 діб термін зміни угоди про прокачування. "Але ми пропонуємо встановити термін до 60 діб", - відзначив І.Сечин, пояснивши, що це пов'язано з технологією прокачування нафти. "Я вважаю, що цю пропозицію буде прийнято українською стороною", - підкреслив віце-прем'єр.
За його словами, про ці пропозиції проінформовані споживачі, зокрема Словаччина, Угорщина, Чехія. Відповідаючи на запитання про те, що буде, якщо до 1 січня 2010 р. зміни не будуть узгоджені, І.Сечин сказав, що "нічого страшного не відбудеться, прокачування здійснюватиметься".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас