МВФ прогнозує країнам ЄС кризу різних ступенів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ прогнозує країнам ЄС кризу різних ступенів

840
Європейські країни відновлюватимуться після економічної кризи різними темпами, хоча деяким доведеться діяти швидше, ніж іншим, аби узяти під контроль бюджетний дефіцит.
Марек Белка, директор європейського департаменту МВФ, сказав, що в 2010 році деякі заходи стимулювання ще будуть необхідні для підтримки відновлення, але 2011 рік буде роком впорядкування бюджетів.
Такі країни, як Греція, Ірландія та Іспанія, чиї заборгованості екстремально великі, не можуть відкладати скорочення держвитрат до 2011 року, їм необхідно діяти раніше, вважає він.
"В 2010 році на перший план вийде питання про те, як знайти баланс між підтримкою економіки і поступовим скасуванням нетрадиційних заходів, - сказав він. - Тут я маю на увазі швидше нетрадиційні фінансові і грошово-кредитні заходи, а не бюджетні стимул-реакції".
Белка також сказав, що інфляційні очікування добре зафіксовані, і рівень інфляції, очевидно, в найближчому майбутньому залишиться близько 1%.
На його думку, європейський банківський сектор все ще потребує зміцнення, але зараз на часі почати скасування гарантій із банківських зобов'язань та інших заходів допомоги, запроваджених з початком фінансової кризи, повідомляє Рейтер.
Регулятори повинні переконатися, що банки досить капіталізовані для того, щоб впоратися зі збитками із кредитів у майбутньому, і готові збільшувати обсяги кредитування, додав він.
Белка додав, що ситуація на ринку праці в Європі, ймовірно, почне покращуватися в кінці 2010 року і 2011 року. У країнах, які найбільше постраждали від кризи, де рівень безробіття різко виріс, поліпшення ринку праці в 2010 році буде повільним.
МВФ радить Європі підтримувати економічну активність, планувати обережне скасування стимул-реакцій і вирішувати питання ослаблених фінансових інститутів рішучіше, ніж зараз.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас