Білорусь може залишитися без знижуючого коефіцієнта на російську нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь може залишитися без знижуючого коефіцієнта на російську нафту

Енергетика
422
Якщо до кінця року між Росією і Білоруссю не буде підписано угоду про тимчасові постачання нафти, то весь об'єм постачань на білоруські нафтопереробні заводи Росія буде оподатковувати митом в повному обсязі. Про це повідомляє агентство БєлаПАН, із посиланням на віце-прем'єра Росії Ігоря Сечіна.
При цьому, за словами Сечіна, угода може бути підписана в Москві 30-31 грудня. Наразі сторони продовжують переговори із цього приводу.
РІА "Новости" наводить слова посла Росії в Мінську Олександра Сурікова, який відзначив, що "стоїть завдання не підписати міжурядову угоду, а хоч би підписати протоколи, які гарантували б постачання нафти з 1 січня". Саму угоду, на думку посла, можна підписати і пізніше.
Дипломат спростував також інформацію про те, що Москва пов'язала вартість постачань нафти в Білорусь із доступом російських компаній до приватизації білоруського нафтового комплексу "Нафтан-Полімер". Відзначимо, в грудні міністр енергетики РФ Сергій Шматко заявив, що Москва пов'язала збереження пільгового режиму постачань нафти в Білорусь за участю російських компаній в приватизації білоруської нафтової інфраструктури.
Після цього, передає "Інтерфакс", Ігор Сечін повідомив, що Росія запропонувала Білорусі поставляти безмитно нафту в об'ємах, необхідних для внутрішнього споживання, а всі решту об'ємів обкладати 100-процентним збором митних платежів.
Нагадаємо, що з 1 січня 2010 року припиняє діяти знижуючий коефіцієнт на постачання нафти й нафтопродуктів до Білорусі, передбачений угодою від 12 грудня 2007 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас