Міністр праці і соціальної політики стверджує, що головними боржниками із зарплати є приватні підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр праці і соціальної політики стверджує, що головними боржниками із зарплати є приватні підприємства

252
Міністр праці і соціальної політики України Людмила Денисова стверджує, що головними боржниками із зарплати в країні в 2009 році є приватні підприємства.
В ефірі "5 каналу" в понеділок увечері, відповідаючи на запитання, хто є більшим боржником - держава чи приватні підприємства, Л.Денисова відповіла: "Приватні підприємства".
За її словами, державі складно домогтись від приватних підприємств виконання вимог Держнагляду, у тому числі навіть після порушення Генеральною прокуратурою справ із невиплат.
"Поки вони не захочуть - не виплатять", - підкреслила вона.
"В цілому на 1 грудня (2009 року - ІФ) заборгованість в державі із заробітної плати становить 1,641 млрд грн., що на 30 млн грн. менше, ніж на 1 жовтня", - повідомила вона.
"В цій загальній частині економічно активні підприємства заборгували більше 1,100 млрд грн., з них лише 124 млн грн. - це держава, на своїх державних підприємствах. І, починаючи з грудня 2008 року, ми в сім разів зменшили цю заборгованість", - сказала міністр.
Відповідаючи на запитання, представники яких сфер недоотримують гроші, Л.Денисова повідомила: "Недоотримують. Це і будівельники, і хімічна промисловість, і металургійна промисловість. Але ми розраховуємо, що більш ніж на 200 млн заборгованості зменшимо в цілому по державі і ліквідовуємо заборгованість із заробітної плати на державних підприємствах".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас