Контракти на постачання нафти до Європи через Україну будуть виконані, вважає Путін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контракти на постачання нафти до Європи через Україну будуть виконані, вважає Путін

Енергетика
235
Контракти на постачання нафти до Європи через Україну будуть виконані. Таку думку висловив журналістам прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
Він зазначив, що Росія саме тому диверсифікує постачання, аби уникнути транзитних ризиків. "Ми готові постачати, у нас є контракти, але якщо хтось з транзитних країн зловживає, що тут поробиш?" - сказав він. На його думку, транзитні країни можуть зловживати своїм становищем для здобуття ексклюзиву за внутрішніми цінами, а також задля створення сірого ринку для перепродажу.
"У нас є контракти на постачання нафти. Гадаю, що контракти виконуватимуться", - сказав прем'єр-міністр.
Як один з прикладів диверсифікації постачань енергоресурсів Путін навів введений 28 грудня в експлуатацію нафтопровід Східний Сибір - Тихий океан. Він зазначив, що цей проект відкриває Росії доступ на ринки АТР, де Росія в даний час займає лише 5-6% із постачань нафти, тоді як арабські країни 69%. "Потрібно ще працювати і працювати", - сказав він.
Путін нагадав, що в рамках програми диверсифікації вуглеводневих постачань раніше розглядався варіант розвитку північного напряму. "Але там один ринок - північноамериканський. Можливо, ми його зробимо, але трохи пізніше".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас