МЗС України: Питання транзиту нафти нафтопроводом "Дружба" і через термінал "Південний" практично врегульовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС України: Питання транзиту нафти нафтопроводом "Дружба" і через термінал "Південний" практично врегульовані

Енергетика
249
Питання транзиту нафти з РФ до Європи "практично врегульовані". З такою заявою виступило Міністерство закордонних справ України, коментуючи інформацію щодо загрози призупинення транзиту російської нафти через територію України, зокрема на словацькі, чеські та угорські НПЗ.
"МЗС України повідомляє, що сьогодні питання між господарюючими суб'єктами, що стосуються гарантованих обсягів постачання нафти по нафтопроводу "Дружба" і через нафтовий термінал "Південний", практично врегульовані. Всі питання на корпоративному рівні зняті. Співпраця між компаніями ВАТ "Укртранснафта" і АК "Транснефть" продовжується на взаємовигідних і економічно обґрунтованих умовах", - підкреслює українське зовнішньополітичне відомство.
МЗС України заявляє, що на сьогоднішній день на території країни немає якихось причин або підстав для заклопотаності західних або східних партнерів відносно невиконання Україною своїх зобов'язань із транзиту нафти. "Україна була і є надійним і прогнозованим транзитером нафти", - відзначили в МЗС України.
У відомстві також повідомили, що технічний стан трубопроводів і українська нафтотранспортна інфраструктура повністю відповідають проектним нормативам і в змозі виконувати в повному обсязі технічні та організаційні функції із транспортування нафти. Жодної загрози призупинення постачання нафти до країн Європейського союзу на сьогодні немає, підкреслює МЗС України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас