ЄК закликає Київ та Москву гарантувати безперебійні постачання нафти до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК закликає Київ та Москву гарантувати безперебійні постачання нафти до ЄС

Енергетика
153
Європейська Комісія закликає російську та українську сторони гарантувати безперебійні постачання нафти до країн Європейського Союзу.
Про це йдеться у повідомленні ЄК, текст якого був переданий агентству "Інтерфакс-Україна" в Брюсселі.
Зазначимо, що російське керівництво "запустило механізм раннього попередження, аби попередити ЄС про можливість перебоїв в постачаннях нафти", Єврокомісія "закликає російську та українську компанії гарантувати безперебійні постачання нафти до ЄС".
ЄК повідомляє, що російська сторона назвала причиною той факт, що "російська та українська нафтотранспортні компанії не згодні відносно умов транзиту через Україну".
"Потрібно сказати, що це не має жодного відношення до постачань газу. Механізм раннього попередження направлений на те, аби вирішити проблему до того, як постачальники відчують вплив можливих перебоїв", - підкреслюється в повідомленні.
Крім того ЄК також повідомила, що ЄС "уважно стежить за розвитком ситуації".
В Єврокомісії зазначають, що "жодних поточних загроз постачанням для домашніх господарств або бізнесу немає".
"Всі держави-члени (ЄС), які потенційно можуть бути схильні до впливу переривання постачань, мають в своєму розпорядженні запаси, достатні на декілька тижнів. Як запобіжний захід Комісія збере нове засідання Нафтової групи найближчими днями", - говориться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас