Нафтові котирування тримаються біля максимальних позначок за п'ять тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові котирування тримаються біля максимальних позначок за п'ять тижнів

Енергетика
250
Ф'ючерси на "чорне золото" на торговельній сесії у вівторок 29 грудня змінюються різноспрямовано, проте продовжують триматися поблизу п'ятитижневих максимумів. Інвестори, як і раніше, налаштовані досить оптимістично відносно перспектив відновлення світової економіки і, отже, попиту на енергоносії.
Підтримку котируванням надає сьогодні обстановка, яка склалася на азіатських фондових майданчиках, де більшість індексів демонструють упевнене зростання на тлі підвищення цін на метали, ослаблення єни, а також на позитивних підсумках торгів в Штатах в понеділок. Крім того, учасники торгів чекають нових макроекономічних даних зі США, де сьогодні дослідницька організація Conference Board оприлюднить інформацію про зміну індексу споживчої довіри в грудні. За прогнозами аналітиків, індекс продовжив зростати і зміцнився до 53-55 пунктів.
Водночас сильно впливає на ф'ючерси динаміка на валютному ринку. Американський долар торгується поблизу двомісячного максимуму проти єни і зміцнюється також відносно єдиної європейської валюти на спекуляціях про те, що Федеральна резервна система почне згортання екстрених заходів стимулювання.
На цьому фоні ф'ючерси на WTI знижуються на 0,15% (-$0,12 за барель) до позначки $78,65 за барель, тоді як ф'ючерси на Brent додають 0,06% (+$0,05 за барель) і тримаються на рівні $77,37 за барель.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас