Обама підписав закон, котрий збільшує межі державного боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама підписав закон, котрий збільшує межі державного боргу

Казна та Політика
437
Президент США Барак Обама підписав закон, що збільшує верхню межу державного боргу країни на $290 млрд., - до $12,4 трлн., повідомляє ИТАР-ТАСС.
Раніше цей документ був схвалений обома палатами Конгресу США. Він дозволяє міністерству фінансів надрукувати і продати на схвалену суму облігацій для того, аби уряд міг функціонувати до середини лютого. На 20 січня 2010 року призначено нове голосування - затверджуватиметься чергове підвищення рівня держборгу.
Ще в серпні міністр фінансів Тімоті Гайтнер попередив Конгрес США, що в уряду закінчаться гроші до 31 грудня, і вперше США можуть виявитися в стані технічного дефолту зі своїх зобов'язань. "Дуже важливо щось зробити до того, як буде пробита стеля держборгу, аби громадяни та інвестори в США і по всьому світу продовжували залишатися упевненими в тому, що США завжди виконують свої зобов'язання", - вказав він. Тривога міністра фінансів зрозуміла: якщо Вашингтон хоча б раз пропустить виплати власникам американських цінних паперів, це завдасть колосального удару по кредитному рейтингу країни.
Проти підвищення стелі держборгу виступила республіканська опозиція в Конгресі США, на думку якої адміністрації Барака Обами час припинити позичати і почати жити відповідно до коштів. У фінансовому році, що завершився 30 вересня 2009, дефіцит бюджету досяг $1,4 трлн., а в 2010 році перевищення видатків над надходженнями до скарбниці прогнозується у розмірі $1,5 трлн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас