"Газпром" домовився про збільшення закупівель газу в Узбекистані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" домовився про збільшення закупівель газу в Узбекистані

Енергетика
182
За підсумками робочого візиту делегації ВАТ "Газпром" до Узбекистану, що відбувся 28 грудня, було підписано контракт купівлі-продажу узбецького газу між ТОВ "Газпром експорт" і АК "Узтрансгаз" на 2010 рік обсягом до 4,25 млрд куб. м. Про це повідомляє прес-служба російської компанії.
Згідно із досягнутими домовленостями, формула ціни на газ, що постачається з Узбекистану, відповідатиме умовам європейського газового ринку. Враховуючи раніше укладені контракти в 2010 році, до портфелю "Газпрому" буде куплено 15,5 млрд куб. м узбецького газу.
"Сторони зайняли конструктивну позицію, що дозволяє досягти домовленості, підняти рівень взаємовигідної співпраці, і розпочати підготовку довгострокового контракту", - заявив глава російської делегації, заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.
Угоду про стратегічну співпрацю в газовій галузі між "Узбекнафтогаз" і ВАТ "Газпром" було підписано 17 грудня 2002 року. Угодою, зокрема, передбачаються довгострокові закупівлі узбецького газу на період 2003-2012 років, участь ВАТ "Газпром" в проектах в сфері видобутку природного газу на території Республіки Узбекистану на умовах УРП, а також співпраця в сфері розвитку газотранспортної інфраструктури Узбекистану і транспортування середньоазіатського газу через територію республіки.
5 лютого 2005 року між ВАТ "Газпром" та Акціонерною Компанією "Узтрансгаз" (субхолдинг НХК "Узбекнафтогаз") було підписано Середньострокову угоду на транспортування природного газу через територію Республіки Узбекистану на 2006-2010 роки. Угода підписана з метою організації транспортування середньоазіатського, перш за все, туркменського, природного газу з використанням газотранспортних систем САЦ і "Бухара - Урал", котрі проходять територією Республіки Узбекистан.
1 січня 2009 року "Газпром" погодив умови постачання газу з Узбекистану в 2009 році і підписав доповнення до контракту на постачання узбецького газу, що передбачає формулу ціноутворення, котра базується на середньоєвропейських цінах на газ.
11 грудня 2009 підписані доповнення до контракту між ВАТ "Газпром" і АК "Узтрансгаз" на транзит природного газу по Узбекистану в 2010 році та основні умови постачань узбецького газу в 2010 році між ВАТ "Газпром" і НХК "Узбекнафтогаз".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас