Україна і Росія погодили постачання ядерного палива на 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія погодили постачання ядерного палива на 2010

126
Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" і компанія "ТВЕЛ" (Росія) погодили постачання ядерного палива на українські атомні електростанції на 2010 рік. Про це йдеться в спільному повідомленні "Енергоатому" і "ТВЕЛ".
Відповідну додаткову угоду до чинного контракту на постачання палива на 2010 рік 28 грудня в Москві підписали президент "Енергоатому" Юрій Недашківський і президент "ТВЕЛ" Юрій Оленін.
Так, в 2010 році до України з Росії буде здійснено 14 постачань палива з метою планових перевантажень свіжого ядерного палива АЕС країни.
Під час переговорів сторони погодили вартість палива, графіки постачань і платежів.
В повідомленні уточнюється, що ціна палива сформована на базі чинної методики формування ціни, що базується на принципах світових цін.
На зустрічі українська і російська сторони в черговий раз підтвердили наміри зміцнювати і розвивати російсько-українську співпрацю в області ядерно-паливного циклу.
В повідомленні нагадується, що нині здійснюється реалізація ліцензійного договору з передачі Україні технології виробництва комплектуючих тепловиділяючих зборок для АЕС.
Як повідомлялося, в 1997 році "Енергоатом" і "ТВЕЛ" уклали контракт на постачання ядерного палива на українські АЕС до 2011 року.
Наразі завершується узгодження і практично підготовлений до підписання довгостроковий контракт на постачання палива для АЕС України з 2011.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас