До КСУ надійшло подання Президента щодо конституційності залучення "Украгролізингом" кредитів під держгарантії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До КСУ надійшло подання Президента щодо конституційності залучення "Украгролізингом" кредитів під держгарантії

263
До Конституційного суду України (КСУ) 28 грудня надійшло конституційне подання Президента України щодо відповідності Конституції України (конституційності) пунктів 1, 2, 3, 4, 6 постанови Кабінету міністрів "Про залучення Національною акціонерною компанією "Украгролізинг" у 2009 році кредитів під державні гарантії для реалізації інвестиційних проектів, пов'язаних із закупівлею вітчизняної сільськогосподарської техніки" від 11 листопада 2009 року № 1329. Про це повідомляє прес-служба КСУ.
Згідно із регламентом КСУ конституційне подання передано на вивчення в секретаріат Суду.
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко підписав 25 листопада 2009 р. указ про зупинення дії окремих положень постанови Кабінету міністрів України від 11 листопада 2009 р. №1329, якою погодився з пропозицією Міністерства аграрної політики України щодо залучення "Украгролізингом" під держгарантії кредитів у сумі, що не перевищує 1,3 млрд грн, зі сплатою відсоткової ставки за ними за рахунок коштів стабілізаційного фонду та вирішив низку інших пов'язаних із цим питань.
Президент постановив зупинити дію п.1-4, 6 постанови Кабміну у зв'язку з тим, що дана постанова, на його переконання, не відповідає Конституції України. Основним законом України встановлено, що виключно законом про державний бюджет визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків (ч.2 ст.95).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас