Суд зобов'язав повернути Коломойському 400 мільйонів гривень застави за ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав повернути Коломойському 400 мільйонів гривень застави за ОПЗ

1126
25 грудня Господарський суд м. Києва стягнув на користь ТОВ "Нортіма" з Фонду державного майна України 400 млн. грн. перерахованої конкурсної гарантії і 2 млн. 695 тис. 890 грн. 41 коп. - 3% річних за невчасне виконання грошового зобов'язання. Також суд поклав на ФДМУ відшкодування судових витрат у справі. Про це повідомив офіційний представник ТОВ "Нортіма" Роман Жуган.
"Ми розраховуємо на те, що ФДМУ добровільно виконає це рішення суду і перерахує кошти, а якщо ні - то звертатимемося за примусовим стягненням коштів на користь "Нортіми", - відзначив Жуган.
Нагадаємо, 29 вересня 2009 року ТОВ "Нортіма" (Україна) придбало контрольний пакет ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 млрд. грн. Ціна продажу перевищила початкову на 1 млрд. грн. Крок аукціону складав 50 млн. грн. У торгах взяли участь 3 компанії - ТОВ "Азот-сервіс" (Росія) (подала заявку від імені ТОВ "СИБУР"), ТОВ "Фрунзе-Флора (Україна)" і ТОВ "Нортіма" (Україна).
Згодом виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко повідомив, що комісія з приватизації ОПЗ Фонду держмайна прийняла рішення не визнавати ТОВ "Нортіма" переможцем у конкурсі з приватизації заводу.
В жовтні ТОВ "Нортіма" заявила, що Фонд державного майна України не повернув своєчасно і незаконно використовує 400 млн. грн., внесених компанією як конкурсна гарантія для участі в приватизаційному конкурсі з продажу державного пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".
"Крім того, що, порушуючи "Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств", приватизаційне відомство відмовилося визнавати нашу компанію переможцем приватизаційного конкурсу з продажу державного пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод", ФДМУ станом на теперішній час не повернув ТОВ "Нортіма" 400 млн. грн., внесених як конкурсна гарантія для участі в приватизаційному конкурсі з продажу 99,567% акцій ВАТ "ОПЗ", - заявляло ТОВ "Нортіма" в жовтні 2009 року.
"Офіційно заявляємо, що до того моменту, як Фондом держмайна буде укладений з ТОВ "Нортіма", як з переможцем приватизаційного конкурсу, договір купівлі-продажу акцій ВАТ "Одеський припортовий завод", держава не має ні юридичної підстави, ні морального права користуватися грошовими коштами, внесеними нашою компанією як конкурсна гарантія", - сказано в офіційній заяві компанії, що передувала направленню судового позову, який був задоволений 25 грудня 2009 року.
Раніше також повідомлялося, що Господарський суд Києва зобов'язав ФДМ повернути компанії "Фрунзе-Флора" перераховану для участі в конкурсі з продажу ОПЗ гарантію в розмірі 400 млн. гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас