Доларове ралі продовжиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доларове ралі продовжиться

Валюта
13684
Відновлення курсу долара, ймовірно, триватиме до кінця 2009 року і на початку 2010, оскільки стабільне зміцнення економіки США примушує інвесторів повірити в те, що Федеральна резервна система (ФРС) скоро почне підвищувати ставки.
Як пише The Wall Street Journal, попит на ризикові валюти зменшується у міру того, як рік добігає кінця, а долар знов почав дорожчати на позитивних статданих зі США.
Останнє опитування банків і валютних дилерів, проведене Dow Jones Newswires, показало, що аналітики чекають євро за $1,43 і долар за 92,5 єн до кінця року. До 30 червня 2010 року єдина європейська валюта імовірно коштуватиме $1,40, а долар зміцниться до 95 єн.
"Протягом значної частини 2009 року ринок був надмірно песимістично налаштований відносно долара", - заявив старший ринковий аналітик Travelex Global Business Payments Омер Есінер.
В понеділок євро коштував $1,4394 в порівнянні з $1,4411 на кінець попереднього торговельного дня. Курс єни до долара до цього часу знизився з 91,30 в п'ятницю до 91,48 єни.
На цьому тижні валютні торги будуть хаотичними, прогнозують експерти. Оскільки обсяги торгів різко зменшились через свята, можуть виникнути "дивні торговельні тенденції", вважає Камілла Саттон з Scotia Capital. Ринки Великобританії, Канади, Австралії, Нової Зеландії закриті в понеділок у зв'язку з Днем подарунків - традиційним продовженням різдвяних святкувань. Всі біржі світу не працюватимуть 1 січня, і більшість з них закриють сесії раніше звичайного 31 грудня.
"Напередодні 2010 ріку ми задаємося питанням, чи повністю долар відійшов від негативної кореляції із зацікавленістю до ризику", - зазначив валютний аналітик UBS в Лондоні Джеффрі Юй.
Особливу вагу інвестори приділять даним про кількість робочих місць в США, які будуть опубліковані 8 січня. Цей показник стану ринку праці вважається одним з найбільш важливих сигналів відновлення економіки. Якщо дані перевершать очікування, доларове ралі прискориться, прогнозують економісти.
Занепокоєність відносно держборгу Греції, Ірландії ат Іспанії, що входять до єврозони, як і раніше буде сприятлива для курсу долара до євро, так само як і погіршення податково-бюджетної ситуації у Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас