США посилюють заходи безпеки в аеропортах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США посилюють заходи безпеки в аеропортах

Казна та Політика
347
Президент США Барак Обама розпорядився підсилити заходи безпеки в аеропортах країни після того, як на борту літака з Амстердама було попереджено акт тероризму, повідомляє в суботу британська телерадіомовна корпорація ВВС.
Пасажир, який підпалив схожий на піротехнічний пристрій на борту літака, котрий здійснював рейс з Амстердама до Детройта, намагався його підірвати, заявляють представники адміністрації США.
Джерело в поліції повідомило, що підозрюваний заявив про свої зв'язки з "Аль-Каїдою".
Американські та нідерландські ЗМІ повідомляють, що затриманий пасажир є громадянином Нігерії і вчиться в Лондоні.
За повідомленням джерел в американських спецслужбах, чоловік підпалив вибуховий пристрій, зовні схожий на піротехнічний, але вибуху не сталося. Пристрій, що не спрацював, складався із "суміші порошку і рідини".
Винуватця інциденту швидко скрутили інші пасажири, в процесі боротьби декілька осіб отримали легкі травми. Сам підозрюваний отримав опіки третього ступеню, повідомив член комітету з внутрішньої безпеки палати представників конгресу США Пітер Кінг.
Обама, який перебуває у відпустці на Гаваях, проінформований про інцидент і розпорядився "вжити всі необхідні заходи для підвищення безпеки повітряних перевезень", повідомив прес-секретар Білого дому Біл Бертон.
У ФБР ВВС повідомили лише те, що на місці випадку проводиться розслідування. На кадрах прямого телевізійного ефіру було видно, як співробітники ФБР оперують біля трапу літака спеціальним роботом, призначеним для роботи в умовах загрози вибуху.
В службі з безпеки польотів сказали, що літак приземлився в Детройті об 11:53 за місцевим часом, всі пасажири залишили борт, проводиться перевірка багажу. Управління США з безпеки транспорту в своїй заяві уточнило, що ці процедури проводяться "на віддаленій ділянці" детройтського аеропорту.
На борту літака А-330 авіакомпанії Delta, що виконував рейс 253 з Амстердама до Детройта, перебувало 278 пасажирів і 11 членів екіпажу.
За непідтвердженими даними, ім'я підозрюваного - Абдул Фарук Абдулмуталлаб. Конгресмен П.Кінг повідомив, що його ім'я фігурувало в базах даних американських спецслужб серед осіб, що мають "значні терористичні зв'язки". При цьому нігерієць не фігурував в секретних списках осіб, яких заборонено пускати до літаків.
Джерела, близькі до розслідування, повідомляють, що доки не можна точно сказати, чи діяв підозрюваний самотужки, чи дійсно під керівництвом і за підтримки "Аль-Каїди".
За даними американських ЗМІ, Абдулмуталлаб сказав на допиті, що свій вибуховий пристрій і інструкції до нього він отримав в Ємені.
Нігерієць летів до Детройта за квитком в один кінець. Аеропорт Схіпхол в Нідерландах, де він пересів на літак до Детройта, відомий суворими заходами безпеки, тоді як в нігерійських аеропортах перевірки пасажирів не відрізняються ретельністю, зазначає BBC .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас