Кабмін пообіцяв ліквідувати розбіжності в товарних кодах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пообіцяв ліквідувати розбіжності в товарних кодах

Казна та Політика
307
Кабінет Міністрів планує покласти в основу Митного тарифу України нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, що приведе законодавчу базу України в цій сфері до норм міжнародного права. Про це говориться в проекті Закону, зареєстрованому у Верховній Раді України, повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.
Причиною внесення таких змін до чинного законодавства стали, зокрема, розбіжності в товарних кодах країн-експортерів і України під час митного оформлення продукції, що імпортується.
Крім того, питання переведення Митного тарифу України на останню версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності постійно виникає в рамках переговорів з Європейською співдружністю.
"Прийняття цього законопроекту дозволить стандартизувати зовнішньоторговельну документацію. Передбачається, що введення в дію Закону прискорить і спростить процедуру митного оформлення товарів під час здійснення зовнішньоторговельних операцій, сприятиме розвитку і пожвавленню міжнародної торгівлі, а також збільшенню надходжень до Державного бюджету України", - наголошується в повідомленні на сайті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас