Президент УФС: Одним із найперспективніших джерел внутрішніх інвестицій є страхування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент УФС: Одним із найперспективніших джерел внутрішніх інвестицій є страхування

211
Збільшення частки класичного страхування хоча б до 5% у ВВП дало б можливість щороку залучити через механізм страхування в економіку більш як 40 млрд. грн. Про це заявив президент Української федерації страхування (УФС) Олександр Завада.
Він переконаний, що страхування є одним із найперспективніших внутрішніх джерел інвестицій. Для підтвердження цієї думки експерт навів досвід Німеччини, де співвідношення щорічних премій до резервів страхових компаній становить 1:5. При цьому резерви, як правило, розміщені у банківській системі, на ринку цінних паперів, у нерухомості.
Водночас, в Україні резерви становлять близько 30% від щорічних премій, оскільки через недовіру недостатньо розвиненим залишається ринок довгострокового накопичувального страхування життя, зокрема пенсійного, безперервного страхування здоров’я, інвестиційного страхування, констатує Завада.
"В основному працюють масові продукти, де отримав премію, зробив виплату у разі страхового випадку, прибуток використав на розвиток або проїв - і край", - пояснює експерт.
Завада переконаний, що в Україні потрібно розвивати більш складні види страхування - великих промислових, будівельних та аграрних ризиків, аби збільшувати у такий спосіб частку страхування у суспільних страхових фондах, з яких компенсуються збитки фізичних та юридичних осіб.
"Скільки можна основний тягар цих витрат покладати на платників податків чи сподіватися на внески на державне соціальне страхування?" - акцентував він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас