Новий фінансовий квартал Мадриду буде конкурувати із лондонським Сіті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий фінансовий квартал Мадриду буде конкурувати із лондонським Сіті

128
Мадрид оприлюднив плани будівництва фінансового кварталу, який, за задумом, змагатиметься з лондонським Сіті, повідомляє Daily Telegraph.
Відповідно до амбітного будівельного проекту, на півночі столиці Іспанії з'являться 20 нових хмарочосів, у тому числі чотири башти заввишки більше 60 поверхів.
В листопаді міська влада затвердила перший етап проекту, названого "Operation Chamartin", і вирішила інвестувати в нього 11 млрд. євро.
Маштабний проект, на завершення якого за прогнозами знадобиться 12 років, покликаний допомогти Мадриду вийти з рецесії. Його автори обіцяють щороку наймати на роботу 25 тисяч осіб.
Площа проекту перевищує 300 гектарів. Будівництво вимагатиме продовжити головну вулицю Мадрида, Paseo de la Castellana, на 2,2 милі на північ. Архітектори пропонують побудувати проспект з 12-смуговим рухом. Вокзал Chamartin стане підземним і буде повністю перебудований, а залізничні колії підуть в підземні тунелі, звільнивши площу на поверхні.
Квартал буде пов'язаний з центром Мадрида, для чого передбачається продовжити одну з гілок метрополітену і побудувати п'ять нових станцій метро. Швидкісна залізниця з'єднає фінансовий квартал з мадридським аеропортом.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас