Ющенко призупинив дію урядової постанови про залучення "Украгролізингом" у 2009 р. кредитів під держгарантії для реалізації інвестпроектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко призупинив дію урядової постанови про залучення "Украгролізингом" у 2009 р. кредитів під держгарантії для реалізації інвестпроектів

160
Президент України Віктор Ющенко підписав указ про зупинення дії окремих положень постанови Кабінету міністрів України від 11 листопада 2009 р. №1329, повідомляє Головне управління інформаційної політики Секретаріату президента.
Кабмін 11 листопада 2009 р. видав постанову №1329 "Про залучення Національною акціонерною компанією "Украгролізинг" у 2009 р. кредитів під державні гарантії для реалізації інвестиційних проектів, пов'язаних із закупівлею вітчизняної сільськогосподарської техніки", якою погодився з пропозицією Міністерства аграрної політики України щодо залучення "Украгролізингом" під держгарантії кредитів у сумі, що не перевищує 1,3 млрд грн, із сплатою відсоткової ставки за ними за рахунок коштів Стабілізаційного фонду та вирішив низку інших пов'язаних із цим питань.
Президент постановив зупинити дію п.1-4, 6 постанови Кабміну у зв'язку з тим, що дана постанова не відповідає Конституції України.
Згідно з Конституцією України державний бюджет України і бюджетна система України встановлюються виключно законами (п.1 ч.2 ст.92), одним з яких є закон України про державний бюджет України на кожний рік. Основним законом України встановлено, що виключно законом про державний бюджет визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків (ч.2 ст.95).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас