Міллер : Україна в грудні намагалась взяти газ про запас за листопад, готуючись до підвищення цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер : Україна в грудні намагалась взяти газ про запас за листопад, готуючись до підвищення цін

Енергетика
1554
Україна в грудні збільшувала відбір російського газу для створення резерву напередодні підвищення ціни на газ з січня 2010 року, вважає голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.
Як повідомив Міллер в ефірі телеканалу "Вести-24", з настанням грудня Україна підвищила відбір російського газу. За його словами, окрім встановлення холодної погоди зростання вжитку могло пояснюватися ще і збільшенням Україною обсягів закачування газу в ПСГ. "Було також зрозуміло, що об'єми вжитку зростають ще і з тієї простої причини, що, мабуть, Україна, планувала збільшити додаткові обсяги закачування газу цього місяця, тому що в січні ціни на газ для України стають повністю ринковими", - сказав він.
Між тим, як зазначив глава "Газпрому", "в середині грудня місяця сталася тенденція істотного зниження обсягів відбору російського газу, що побічно підтверджує, що Україна відчуває серйозні проблеми з оплатою російського газу". За словами Міллера, "наші українські колеги сьогодні беруть значно менше планових, контрактом встановлених обсягів".
Він зазначив, що "Газпром" (РТС: GAZP) спілкується з українськими колегами в щоденному режимі, і "ми бачимо і чуємо, що Україна випробовує дуже серйозні проблеми в оплаті постачань російського газу за грудень".
Поки "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" прийняли рішення у зв'язку з новорічними святами перенести термін оплати газу за грудень з 7 січня на 11 січня. Ситуацію, що тим часом складається, з оплатою російського газу за грудень глава правління "Газпрому" оцінив як "дуже тривожну".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас