Тігіпко: податкова реформа повинна стимулювати економіку, а не заганяти її в тінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: податкова реформа повинна стимулювати економіку, а не заганяти її в тінь

Казна та Політика
211
"Розумні уряди під час кризи прагнуть стимулювати виробництво, знижувати податки, створювати комфортні умови для легальної бізнес-діяльності. У нас - все зовсім навпаки".
Так Сергій Тігіпко прокоментував затверджену Кабінетом Міністрів концепцію податкової реформи на 2010-2018 р, яка передбачає, окрім всього іншого, введення акцизів на газ і електроенергію, податок на нерухомість, посилення умов для тих,хто працює на єдиному податку, підвищення ставок оподаткування доходів фізосіб.
"Економика України потребує термінового реформування ПДВ, - заявив Тігіпко. - Це найхворобливіша проблема: де-факто ПДВ перетворений в податок із обігу за ставкою в 20 %. Відшкодування ПДВ добросовісним платникам податків повинне проводитися автоматично. А спрощену систему оподаткування для малого бізнесу не згортати треба, як це передбачено Кабміном, а лібералізувати".
"Боротьба з безробіттям і створення робочих місць - це важливіше, ніж миттєві фіскальні інтереси. Ми повинні пам'ятати, що Україна має недозволенно вузький сегмент малого бізнесу - це головний резерв для швидкого відновлення економіки. Податкова реформа повинна створити для малого бізнесу оптимальні умови", - зазначив він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас