У новому році оператори пришлють SMS власникам "сірих" телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У новому році оператори пришлють SMS власникам "сірих" телефонів

937
З 2 січня 2010 року оператори мобільного зв'язку, виходячи з інформації, наданої Українським державним центром радіочастот (УДЦР), почнуть відправлення SMS абонентам, які використовують "сірі" мобільні телефони.
Про це, за результатами вчорашнього засідання Національної комісії з регулювання зв'язку (НКРЗ), повідомили в секторі взаємодії зі ЗМІ і зв'язків з громадськістю.
НКРЗ зобов'язала операторів до 15 січня 2010 року проаналізувати ситуацію і направити в комісію і УДЦР пропозиції про приведення актуальної бази користувачів послуг у відповідність з реальними списками код IMEI в узагальненій базі УДЦР, у зв'язку зі значним зростанням обсягів "сірих" списків на власних мережах операторів мобільного зв'язку
За словам начальника УДЦР Павла Слободанюка, з 16 лютого 2010 року почнеться відключення мобільних телефонів, які потрапили до "чорного списку", при цьому sim-картка залишиться діючою.
Нагадаємо, що НКРЗ для протидії постачанням нелегальних і не призначених для ввезення до України мобільних телефонів 25 березня поточного року створила єдиний реєстр легально ввезених апаратів. А з 5 лютого набрала чинності заборона на продаж мобільних пристроїв, IMEI-коди яких відсутні в узагальненій базі даних УДЦР.
Формування узагальненої бази ІМЕІ-кодів мобільних телефонів було завершено 20 жовтня 2009 року. Більше 79 мільйонів кодів IMEI було внесено до "білого" списку бази даних.
За словами операторів, подати вчасно базу абонентських кодів не було важко, проте заявлені терміни останнього етапу (введення системи моніторингу IMEI-кодів) нездійсненні.
Між НКРЗ і операторами була досягнута домовленість про перенесення термінів введення системи перевірки IMEI-кодів. "Астеліт" і "Українські радіосистеми" (УРС; ТМ Beeline) заявили про готовність до кінця цього року реалізувати проект, а МТС і "Київстар" - "не раніше початку, а то і середини наступного".
Кожен мобільний телефон стандарту GSM має свій унікальний номер - число, що складається з 15 цифр. IMEI (International Mobile Equipment Identifier) встановлюється на заводі при виготовленні і служить для точної та повної ідентифікації пристрою в мережі GSM.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас