"Кредит-Рейтинг" прогнозує збільшення рівня капіталізації в І півріччі 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтинг" прогнозує збільшення рівня капіталізації в І півріччі 2010 р.

Казна та Політика
209
"Кредит-Рейтинг" прогнозує збільшення рівня капіталізації в І півріччі 2010 р. банківської системи, хоча зростання капіталізації, враховуючи кредитні і ринкові ризики, буде не більше, ніж адекватним, повідомляє прес-служба агентства.
Також агентство прогнозує фінансування іноземними групами своїх дочірніх українських банків на рівні "мінімальної достатності" через високі кредитні і девальваційні ризики, а також, в окремих випадках, через проблеми з ліквідністю самих материнських груп. У структурі ресурсної бази банків все більше переважатимуть короткострокові пасиви, що, у свою чергу, підвищує ризик ліквідності банківської системи.
Також очікується уповільнення темпів зростання проблемних активів і зберігається вірогідність збільшення частки неробочих активів через відкладені кредитні ризики при реструктуризації банками проблемної заборгованості.
Агентство прогнозує також звуження ліквідності, унаслідок збереження ризиків відтоку ресурсної бази, обмежених можливостей рефінансування зовнішніх запозичень, а також через адміністративні заходи Національного банку, збереження низького рівня довіри внутрішніх інвесторів і кредиторів до банківської системи, посилення тиску на гривню і низькі обсяги кредитування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас