Уряд вводить держреєстрацію мопедів з 2010р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд вводить держреєстрацію мопедів з 2010р.

848
Кабінет міністрів України з 1 січня 2010 року вводить державну реєстрацію мопедів.
Така процедура закріплена постановою уряду №1371 від 23 грудня 2009 року, якою також затверджений Порядок (раніше - Правила) державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів всіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів і мопедів.
Документом встановлюється, що до 1 липня 2010 року перша держреєстрація мопедів, придбаних до набрання чинності затвердженого Порядку, може проводитися без надання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, за встановленою процедурою після відповідних перевірок ДАІ.
Крім того, уряд визначив: у безперервний стаж управління транспортним засобом включається як робота на ньому протягом останнього часу, так і управління власним транспортним засобом з максимально допустимою перервою не більш за один місяць (а не три, як в даний час).
Новим Порядком держреєстрації транспортних засобів, зокрема, заборонена реєстрація і перереєстрація розукомплектованих транспортних засобів, окрім випадків вибраковування їх в цілому.
Розкомплектованими вважаються транспортні засоби, в яких відсутні одна або декілька складових частин, що мають ідентифікаційний номер (кузов, шасі, рама, двигун).
В той же час, як і раніше, до державної реєстрації не допускаються автобуси, переобладнані з автомобілів, які призначалися для інших функцій, за винятком зареєстрованих до 1 квітня 2008 року таких автобусів.
Крім того, не допускається держреєстрація легкових автомобілів або виготовлених на їх базі автомобілів, переобладнаних шляхом заміни кузова на кузов іншої марки, моделі, серії або модифікації (окрім автомобілів, зареєстрованих до набрання чинності даним Порядком).
Як і раніше, власники транспортних засобів зобов'язані зареєструвати їх протягом 10 діб після придбання (отримання) або митного оформлення (тимчасового ввезення, інших підстав).
Як повідомлялося, в травні 2009 року своєю постановою уряд зобов'язав водіїв мопедів з двигуном робочим об'ємом до 50 куб. см або електродвигуном потужністю до 4 кВт отримати свідоцтво водія категорії А1.
Прийнятий документ розширює перелік категорій за рахунок додаткових А1, В1 і С1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас