Міністр нафти Нігерії попри указ віце-президента поїхав розважитись за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр нафти Нігерії попри указ віце-президента поїхав розважитись за кордон

Енергетика
256
Міністр нафтових ресурсів Нігерії Рілвану Лукман вилетів з країни до Відня, Австрія, порушуючи заборону на зарубіжні поїздки до нормалізації ситуації в нафтовому і енергетичному секторах країни, повідомили місцеві ЗМІ в п'ятницю.
Віце-президент країни Гудлак Джонатан в середу постановив, що деяким головним міністрам необхідно відкласти плани будь-яких поїздок і залишатися на своїх посадах під час свят до відновлення нормальних обсягів постачань палива і енергії. Лукман виїхав до Відня, відмовившись від запланованих зустрічей з рішення питань затяжної паливної кризи. Раніше він також проводив кожне Різдво і Новий рік в європейських містах.
Тим часом, Нігерія стоїть на порозі конституційної кризи. Опозиція хоче визнати президента Умару Яр'Адуа недієздатним і передати владу віце-президентові Джонатану. В адміністрації президента запевняють, що глава держави хворий і лікується в Саудівській Аравії, проте сам глава держави вже більше місяця не з'являвся на публіці.
Один з найбільших в світі експортерів нафти, Нігерія декілька десятиліть бореться з повстанцями, які переховуються в дельті річки Нігер, одному з найважливіших нафтогазоносних районів країни. Вертикаль влади, що похитнулась, може активізувати їх діяльність.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас