Сбербанк Росії за підсумками року чекає прибуток в розмірі близько 20 млрд. рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк Росії за підсумками року чекає прибуток в розмірі близько 20 млрд. рублів

Енергетика
108
Сбербанк Росії за підсумками року чекає прибуток в розмірі близько 20 млрд. рублів. Показник приблизно в п'ять разів нижчий за попередній рік. Проте навіть така цифра далася нелегко. В умовах кризи банк був вимушений нестримно збільшувати резерви із кредитів, довівши їх розмір до 360 млрд. рублів.
В наступному році резерви потрібно буде ще набагато збільшити, оскільки ризики, як і раніше, залишаються високими. Про це в ексклюзивному інтерв'ю "Вестям" розповів глава Сбербанку Герман Греф.
"Головний ризик, який очікує нас в 2010 році, - це підвищена волатильність. Хворе економічне зростання, яке засноване на монетарному накачуванні, викликатиме, безумовно, дуже високу волатильність. Волатильність, в першу чергу, на фінансових ринках, і волатильність на ринках всіх товарів", - зазначив голова Сбербанку.
Вітчизняна валюта, на думку Грефа, наступного року зміцнюватиметься, а услід можна чекати подальшого зниження інфляції. Проте саме такий розвиток подій може загальмувати промислове відновлення.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас