Німецький бізнес живе сподіваннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький бізнес живе сподіваннями

Казна та Політика
255
Хоча сьогодні вже абсолютно зрозуміло, що економічні підсумки року, що минає, будуть далекі від піку 2008, коли товарообіг між Німеччиною і Росією досяг рекордної цифри 68,2 млрд. євро, німецькі бізнесмени, як і раніше, вірять в майбутнє ділових контактів з Росією. Це підтверджує опублікований аналіз, підготовлений російсько-німецькою Зовнішньоторговельною Палатою (РНЗП) і Східним комітетом німецької економіки.
РНЗП, будучи прикладом приватно-державного партнерства, що функціонує ще з 1952 року, і Східний комітет німецької економіки, як колективний орган низки головних підприємницьких союзів Німеччини, вважають своїм спільним завданням сприяння розвитку двосторонньої торгівлі, активізації контактів у сфері промисловості, капіталовкладень і послуг.
Мабуть, головний висновок, який можна зробити з їх спільного дослідження, це констатація того факту, що не дивлячись на загальний несприятливий фон, німецький бізнес, пов'язаний з Росією, не втрачає надій. Хоча три чверті опитаних компаній, як і раніше, вважають, що діловий клімат в Росії за останній рік погіршився, при цьому вже 17% опитаних говорять про позитивний розвиток (+ 10%). Більше того, кожна друга фірма має намір створити додаткові робочі місця, і лише 8% планують скорочення (+ 10 і 4% відповідно).
"Настрої змінилися. Німецькі підприємства в Росії намагаються зараз краще підготуватися до початку підйому", - вважає глава Східного комітету Райнер Лінднер. Лише підприємства, які взяли участь в опитуванні, - а їх без малого дві сотні - мають намір в 2010 році інвестувати до Росії 780 млн. євро. "Це говорить про велике значення російського ринку для Німеччини", - зазначає Міхаель Хармс, голова правління Зовнішньоторговельної палати.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас