Секретаріат вважає проваленою Кабміном програму розподілу житла в 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат вважає проваленою Кабміном програму розподілу житла в 2009 р.

Казна та Політика
360
Секретаріат Президента вважає, що Кабінет Міністрів провалив у 2009 році програму безкоштовного розподілу житла. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
"Провалена програма безкоштовного розподілу житла вкотре показала винятково передвиборний характер роботи уряду Юлії Тимошенко за рахунок коштів платників податків", - сказано в повідомленні із посиланням на головну службу зв'язків Секретаріату з Верховною Радою і Кабміном.
При цьому Секретаріат відзначив, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не виконала на 70% свою обіцянку забезпечити 5 800 сімей безкоштовними квартирами.
Зокрема, за даними Державної іпотечної установи, всього придбано за кошти державного бюджету 5517 квартир, при цьому станом на 24 грудня Кабмін розподілив між громадянами лише 1594 квартири.
Крім цього, ДІУ встановила, що при реалізації цієї програми були численні порушення Житлового кодексу в частині надання такого житла не в порядку черговості за часом узяття громадян на облік, як це передбачає кодекс, а за квотним принципом.
Також Секретаріат відзначив, що нові правила розподілу квартир, встановлені Кабміном, позбавили можливості отримати квартиру громадян непільгових категорій, що стоять в загальній черзі.
Крім цього, Секретаріат критикує Кабмін за те, що він не включив до списку громадян для отримання квартир тих, хто має заслуги перед Україною (Героїв України, політв'язнів і репресованих, ветеранів УПА), тоді як всі категорії громадян, котрі мають заслуги перед СРСР, попали до цього списку.
Секретаріат вважає імітацією виконання програм забезпечення житлом військовослужбовців збільшення з 20% до 40% квоти на службове житло для силових відомств.
Крім цього, Секретаріат звинувачує Кабмін в непрозорості процедури розподілу квартир.
Як повідомлялося, Президент Віктор Ющенко назвав елементом передвиборної кампанії Тимошенко доручення Кабміну ДІУ викуповувати житло для пільговиків.
16 грудня прем'єр заявила, що за допомогою механізму викупу ДІУ житла до 2010 року планується забезпечити пільговиків приблизно 5 тис. квартирами.
17 червня Кабмін доручив ДІУ викупити житло для пільговиків на суму 2 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас