Найбільші держкомпанії В'єтнаму продадуть долари для стабілізації валютного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші держкомпанії В'єтнаму продадуть долари для стабілізації валютного ринку

Валюта
598
Уряд В'єтнаму дав напередодні вказівку семи найбільшим державним компаніям країни приступити "до негайного продажу" банкам доларів США з тим, щоб ліквідувати їх дефіцит, що створився в національній фінансовій системі. Відповідне офіційне комюніке в'єтнамського уряду поширено на світовому фінансовому ринку.
В ньому відзначається, що на тлі скорочення надходжень твердої валюти від експорту, прямих інвестицій і туризму усередині В'єтнаму виник значний дисбаланс між пропозицією американської валюти і попитом на неї. Серед семи компаній, що отримали директиву, - В'єтнамська нафтова і газова група, В'єтнамська національна вугільно-мінеральна індустріальна група, В'єтнамська авіакомпанія, повідомляють інформагентства.
Як відзначають фахівці лондонського Сіті, поки зусилля Центробанку В'єтнаму не привели до стабілізації ситуації на внутрішньому валютному ринку країни, що сприяло утворенню "чорного валютного ринку" з вищим, ніж офіційний, змінним курсом долара.
Зараз багато в'єтнамських компаній змушені купувати на "чорному ринку" долари з тим, аби проводити закупівлі за кордоном сировини, техніки та інших товарів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас