Іпотечне кредитування може відродитись не раніше 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотечне кредитування може відродитись не раніше 2013 року

Нерухомість
706
Іпотечне кредитування може відродитись не раніше 2013 року. Надто багато проблем зі старими іпотечними кредитами. У 2010 році банки більше займатимуться не новим іпотечним кредитуванням, а перекредитуванням старих іпотечних кредитів.
Таку думку висловив кандидат економічних наук, радник глави правління "Укргазбанку" Олександр Охріменко під час інтерактивної конференції "Нерухомість і будівництво в Україні: підсумки року" на порталі ЛiГАБiзнесiнформ.
За його словами, активніше використовуватиметься метод перекредитування, коли можна буде за рахунок погашення боргу за старим іпотечним кредитом отримати пільговий іпотечний кредит спільно з об'єктом застави. При цьому банки завдяки такій операції зможуть оформити новому позичальникові валютний кредит за низькою ставкою. Тим самим обійти заборону на валютне кредитування.
Серед причин стриманої кредитної політики банків директор департаменту рейтингових досліджень, агентство "Кредит-рейтинг Ольга Шубіна назвала погіршення загального фінансового стану банківських установ, збереження низького рівня довіри, як інвесторів, так і вкладників до банків (що не дозволяє збільшувати ресурсну базу і відповідно збільшувати кредитні портфелі), погіршення якості позичальників і т.ін.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас