Ющенко критикує продовження мораторію на продаж сільгоспземель до 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко критикує продовження мораторію на продаж сільгоспземель до 2012 року

Аграрний ринок
373
Президент України Віктор Ющенко критикує рішення парламенту про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2012 року.
"П’ять разів парламент країни в особі більшості приймає рішення, яке не дозволяє селянинові отримати землю і нею управляти", - сказав Ющенко на зустрічі з жителями Дніпропетровської області в Дніпропетровську.
За його словами, у зв'язку з цим у нього виникає питання: "Чому сьогодні прем'єр-міністр керує вашими земельними наділами? Чому за останній рік практично в кожній області від 1,5 до 2 тис. гектарів сільськогосподарських угідь були виведені з аграрного обігу через десятки фіктивних операцій?"
Як повідомлялося, Верховна Рада 22 грудня підтримала закон про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2012 року. За закон про внесення змін до перехідних положень Земельного кодексу України проголосували у вівторок 344 народні депутати з 432 зареєстрованих.
В законі передбачається продовження терміну заборони внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств до 1 січня 2012 року.
Крім того, встановлено, що купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення, державної та комунальної власності, окрім вилучення їх для громадських потреб, і зміна їх цільового призначення вводяться з 1 січня 2012 року за умови набрання чинності законів України про державний земельний кадастр і про ринок земель. Ці закони повинні визначати особливості обігу земель державної і комунальної власності, а також земель товарного сільськогосподарського виробництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас