ЦВК: Виборча кампанія в 2009 р. профінансована в повному обсязі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК: Виборча кампанія в 2009 р. профінансована в повному обсязі

Казна та Політика
240
Державне казначейство України перерахувало Центральній виборчій комісії України (ЦВК) в повному обсязі кошти, необхідні для проведення виборчої кампанії в 2009 р.
Про це РБК-Украина повідомила заступник голови ЦВК України Жанна Усенко-Чорна.
Вона додала, що кошти затримувалися "не з вини Держказначейства". "Однією з причин такої затримки є скорочені терміни виборчої кампанії", - сказала вона. За словами Ж.Усенко-Чорної, затримка у фінансуванні пов'язана з тим, що лише сьогодні закінчилося формування мережі окружних виборчих комісій.
Як вже повідомлялося, 23 грудня ЦВК прийняла рішення вимагати від Мінфіну України і Держказначейства України негайно профінансувати виборчу кампанію в 2009 р. Зокрема, в рішенні йдеться про те, аби зобов'язати Мінфін України і Державне казначейство України не пізніше ніж до 24 грудня перерахувати 195 млн 184 тис. 370 грн. на рахунок ЦВК в рамках фінансування проведення виборчої кампанії в 2009 р.
Раніше Президент України Віктор Ющенко заявив, що без скликання позачергової сесії Верховної Ради (ВР) України питання фінансування виборів глави держави 2010 років вирішити неможливо. Відзначимо, в той же час міністр Кабінету міністрів Петро Крупко заявив, що немає жодних проблем з фінансуванням Центральної виборчої комісії України і президентських виборів. У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович нагадав, що ЦВК звернулася з офіційним листом до Президента, Верховної Ради, Кабміну та інших відомчих структур з проханням негайно відновити фінансування виборів.
Нагадаємо, станом на 18 грудня 2009 р. Державним казначейством України фактично профінансовані лише витрати Центральної виборчої комісії на проведення виборів у сумі 1 млн 90 тис. 500 грн., що складає менше 0,6% від загальної потреби на 2009 р. За словами члена ЦВК Михайла Охендовського, ситуація з фінансуванням виборів ускладнюється тим, що 31 грудня завершується бюджетний рік, і всі бюджетні призначення втратять свою цінність.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас