Названо десятку найбільш значимих людей 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо десятку найбільш значимих людей 2010 року

543
Американський журнал "Newsweek" склав список десяти найвпливовіших людей 2010 року. В трійці лідерів - президент Афганістану Хамід Карзай, міністр енергетики США Стівен Чу і прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.
Перше місце в списку поділили між собою президент Афганістану Х.Карзай і головнокомандуючий американським контингентом в цій країні генерал Стенлі Маккрістал. На думку видання, саме від цих людей і їх співпраці багато в чому залежить доля президентства Барака Обами і роль США на планеті. Якщо Х.Карзай не займеться викорінюванням корупції в своєму уряді, всі зусилля С.Маккрістала зійдуть нанівець, і Б.Обамі доведеться обирати з двох зол - між продовженням безнадійної війни і хаосом в регіоні, у тому числі Пакистані, що має ядерну зброю.
Друге місце також займає двоє людей: міністр енергетики США Стівен Чу і глава Управління із охорони довкілля США Лайза Джексон. Ця пара в майбутньому році виступить в ролі "поганого" і "хорошого" поліцейського в зусиллях зі зменшення викидів парникових газів в Америці. Відомство С.Чу роздаватиме федеральні гранти на розробку екологічно чистих джерел енергії, а Л.Джексон узяла на себе функцію посилювання норм контролю за обсягами викидів.
На третьому щаблі знаходиться В.Путін. На думку видання, його повернення на посаду глави держави підтвердить, що Росія ще далі відхиляється від демократії і рухається до політичної системи, де "правозахисників вбивають, політичних і ділових конкурентів кидають до в'язниці, а незалежні ЗМІ - в занепаді". У 2010 році В.Путін, готуючись до повернення на посаду президента, частіше з'являтиметься на телеекрані, зустрічатиметься з великою кількістю іноземних лідерів, ніж нинішній глава РФ Дмитро Медведєв, і включить в свої повноваження питання, зазвичай зарезервовані за президентом. В.Путін також "скакатиме з голим торсом на коні, займатиметься дзюдо і вбиватиме тигрів - неодмінно у присутності фотографів".
Крім того, до списку потрапив голова "Apple" Стів Джобс, оскільки в 2010 році його фірма може випустити на ринок планшетний комп'ютер, призначений для читання електронних книг і підключення до Інтернету. За ним слідує лідер британських консерваторів Девід Камерон, який "в найближчих півроку приведе свою партію до влади, і 13-річне правління лейбористів завершиться". Наступна позиція належить математикові зі Стенфордського університету Дафне Коллер за розробки штучного інтелекту.
Сьоме місце рейтингу займають американські губернатори-республіканці, які здатні запропонувати практичну альтернативу концепції Б.Обами. Восьме - глава компанії "Comcast" Брайан Робертс, який на початку грудня придбав медіаконгломерат "NBC Universal" і створив вертикальну монополію в ЗМІ, - від студій до сайтів. На дев'ятому - міністр закордонних справ ЄС Кетрін Ештон, якій належить згуртувати Європу довкола єдиного зовнішньополітичного курсу. Замикає список глава телекомпанії "HBO" Сью Негл, від якої чекають розумних і оригінальних серіалів для досвідченої аудиторії.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас