КНР ввела антидемпінгові мита на імпорт хімічної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР ввела антидемпінгові мита на імпорт хімічної продукції

Казна та Політика
148
Китайська влада заявила в четвер про накладення антидемпінгових мит на продукти хімічної промисловості, що імпортуються з Саудівської Аравії і Тайваню, після того, як в процесі спеціального розслідування було встановлено, що їх ціна дуже низька.
Міністерство торгівлі починаючи з цієї п'ятниці введе тариф до 13,6% на імпорт 1,4-бутандіолу, хімічної речовини, що використовується для виробництва деяких видів пластмас, волокон і поліуретанів. Згідно заяві міністерства, ввезення 1,4-бутандіолу з Саудівської Аравії й Тайваню завдало істотного удару місцевій промисловості.
Нині Китай веде торгівельну війну на декількох напрямах. У вівторок Євросоюз продовжив сьогодні на наступні 15 місяців підвищені тарифи в 16,5% на імпорт взуття з Китаю, введених у відповідь на використання китайськими виробниками демпінгових цін. Міністерство торгівлі КНР сьогодні ж оголосило про рішення ввести тимчасові антидемпінгові заходи щодо імпорту з ЄС кріпильних виробів.
Торгові спори між США і Китаєм ведуться довкола імпорту і експорту металопрокату, м'яса птиці й інших товарних груп. 11 вересня уряд США ввів підвищені (до 35%) мита на ввезення китайських автомобільних шин строком на три роки. У відповідь китайська влада розпочала стосовно декількох американських виробників антидемпінгове розслідування. Деякі інші країни ведуть аналогічні розслідування щодо китайських шин, сталевих труб, нафтопродуктів та інших товарів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас