АМК перевірить обґрунтованість нових тарифів компанії ВОЛЯ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМК перевірить обґрунтованість нових тарифів компанії ВОЛЯ

545
Антимонопольний комітет України (АМКУ) вирішив перевірити, наскільки обґрунтованими є дії ТОВ "Воля-кабель" із зниження тарифів на окремі пакети кабельного телебачення з одночасним підвищенням вартості інших планів підписки.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі комітету.
Відзначається, що згідно інформації, оприлюдненої на офіційному веб-сайті "Воля-кабель", оператор запроваджує з 1 січня 2010 року нові тарифи на свої послуги. Зокрема, тарифи на аналоговий пакет "Україна" і цифровий пакет "Україна" будуть знижені, відповідно, з 32,9 грн. до 30,9 грн. і з 24 грн. до 23 грн. за одну точку підключення.
Між тим, тарифи на інші пакети кабельного телебачення будуть підвищені. Наприклад, на базовий пакет "Україна і світ" з 42 грн. до 45 грн., на розширений пакет "Всесвіт" з 69 грн. до 77 грн. тощо.
В цьому зв'язку комітет направив "Воля-кабель", ВАТ "Інтернет Відео Комунікації" і ВАТ "Київські телекомунікаційні мережі", які є єдиним суб'єктом господарювання, офіційні запити з вимогою надати вичерпну інформацію стосовно обґрунтованості такої зміни тарифів.
В АМК відзначили, що дії по зниженню тарифів можуть розглядатися як прагнення виконати законні вимоги і рішення Антимонопольного комітету. При цьому комітет наполягає на дотриманні компанією "Воля-кабель" вимог конкурентного законодавства і відзначає необхідність надання повної інформації на запит, що дозволить провести ґрунтовний аналіз заявлених компанією підходів до тарифоутворення.
Як повідомляв УНІАН, в липні цього року АМК оштрафував ТОВ "Воля-кабель", ВАТ "Інтернет Відео Комунікації" і ВАТ "Київські телекомунікаційні мережі" на 1 млн. грн. кожне за зловживання монопольним становищем у вигляді завищення тарифів на послуги і зобов'язав компанії привести тарифи на послуги до економічно обґрунтованого рівня.
13 листопада 2009 р. Господарський суд міста Києва підтвердив правомірність рішення комітету. Суд відмовив відзначеним компаніям в задоволенні позовів про визнання рішення комітету недійсним і задовольнив в повному обсязі зустрічний позов АМК про примусове стягнення штрафу з порушників. Таке рішення Господарський суд міста Києва прийняв на колегіальному засіданні, яке було ініційовано операторами з метою об'єктивного розгляду справи.
ТОВ "Воля-кабель" є національним українським провайдером, який надає комплексну мультисервісну послугу, - доступ до телепрограм і відео-за-запитом; високошвидкісний доступ в Інтернет і послуги найбільшого в Україні дата-центру; комп'ютерний і голосовий зв'язок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас