Глава банку "Надра" критикує діяльність агентських обмінних пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава банку "Надра" критикує діяльність агентських обмінних пунктів

83
Агентські пункти обміну валют в Україні необхідно заборонити, вважає президент банку "Надра" Ігор Гіленко. Про це він повідомив журналістам 23 жовтня. За його словами, агентські "обмінки" найчастіше працюють з порушеннями, зокрема не перераховують у Пенсійний фонд 1% від операцій по покупці валюти, що дозволяє їм установлювати більш вигідні курси валют, створюючи несумлінну конкуренцію комерційним банкам і їх обмінним пунктам.
"Агентські обмінні пункти необхідно заборонити як клас. У Росії вони заборонені ще п'ять років тому. І всі прекрасно живуть", - сказав І.Гіленко.
Пояснюючи свою позицію, президент банку підкреслив, що установити ефективний контроль над діяльністю агентських "обмінок" дуже складно. "Це бізнес, якому необхідно регулювати і контролювати, а в нас у країні поки немає високої культури ведення бізнесу, щоб такий тонкий бізнес віддавати на відкуп кому потрапило", - вважає він.
В агентських обмінних пунктах, як правило, різниця між курсами покупки і продажу валюти істотно менше, ніж у банківських обмінних пунктах і в касах банків. Також агентські "обмінки" у більшості випадків пропонують більш вигідні обмінні курси. Представники інших великих українських банків раніше також критикували роботу агентських "обмінок".
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас