Медвєдєв чекає зростання ВВП Росії на 2,5-5% в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медвєдєв чекає зростання ВВП Росії на 2,5-5% в 2010 році

Казна та Політика
144
Президент Росії Дмитро Медвєдєв чекає зростання ВВП Росії на 2,5-5% в 2010 році проти падіння в поточному році на 8,7%.
Як передає кореспондент УНІАН, про це президент РФ сказав у прямому ефірі програми "Підсумки року з Дмитром Медвєдєвим".
"В цьому році наша економіка, на жаль, зменшилася на 8,7, можливо, навіть трохи більше відсотків. Тобто наш валовий внутрішній продукт зменшився на цю суму", - сказав Медвєдєв.
"В наступному році, ми сподіваємося, буде приріст валового внутрішнього продукту. У яких межах? Поки сказати складно, але за розрахунками аналітиків, це десь від 2,5 відсотків. Можливо, при оптимістичному розвитку подій, - до 5 відсотків. Якщо це буде так, це буде прекрасний результат", - сказав він.
Він відзначив, що вихід з кризи не буде швидким.
Президент Росії відзначив, що Росія "заплатила відносно невелику ціну за ту міжнародну фінансово-економічну кризу, яка вибухнула на планеті".
За його словами, головним успіхом влади є те, що вдалося зберегти соціальну і фінансову стабільність в країні. "Жодне соціальне зобов'язання не припинене", - підкреслив він.
Також він відзначив, що владі вдалося запустити механізми підтримки системотворчих підприємств.
В той же час, Медвєдєв відзначив, що в РФ залишилася колишня економічна система, заснована на сировинному ринку, заснована на продажу нашої сировини, перш за все, енергоносіїв.
"Звісно, це завдання за один рік не вирішується, але це для нас явно обставина, яка гальмує наш розвиток сьогодні. З одного боку, ми отримуємо великі гроші від експорту сировини, але з іншого боку, ми розуміємо: лише за рахунок сировини розвивати економіку неможливо, тим більше що провали в цінах на сировину дуже швидко і дуже боляче відображаються на стані нашої економіки", - сказав він.
Також він повідомив, що не повною мірою вдалося упоратися з безробіттям.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас