В НБУ не виключають, що в 2010 році може бути скасована норма про заборону банкам змінювати протягом дня готівкові курси валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ не виключають, що в 2010 році може бути скасована норма про заборону банкам змінювати протягом дня готівкові курси валют

540
В Національному банку України (НБУ) не виключають, що в 2010 році може бути скасована норма про заборону банкам змінювати протягом дня готівкові курси валют. Про це заявив виконавчий директор Нацбанку з питань валютного регулювання і контролю Анатолій Балюк.
"Я вважаю, що після виборів ми цю всю справу скасуємо, і нічого страшного не станеться. Я сподіваюся, що в економічній системі настане рівновага, і такі вимоги будуть скасовані", - сказав він.
За словами А.Балюка, вказана норма розроблялася і приймалася в той час, коли ситуація на валютному ринку була складною, "а наша громіздка система ухвалення рішення про реєстрацію в Мін'юсті цього положення призвела до того, що воно вийшло через чотири місяці після того, як було розроблено".
Як повідомлялося, з 20 листопада ц.р.. Нацбанк своєю постановою заборонив комерційним банкам змінювати значення курсу купівлі і продажу іноземних валют протягом операційного дня. Курси повинен встановлювати голова правління банку до початку робочого дня.
Крім того, заборонено продаж іноземної валюти одній особі в один операційний день на суму, що перевищує еквівалент 80 тис. грн., а продаж на суму в еквіваленті більше 50 тис. грн. має здійснюватися при повній ідентифікації особи.
Вказаною постановою НБУ також наділив себе правом встановлювати граничні розміри маржі з операцій на готівковому валютному ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас