Китай: Відновлення економіки доки не набуло стійкого характеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай: Відновлення економіки доки не набуло стійкого характеру

97
Фундаментальні чинники для забезпечення рівнів докризового економічного зростання в Китаї все ще недостатньо міцні і, у зв'язку з цим фактом, державні інвестиції залишатимуться на досить високому рівні наступного року. Такий висновок міститься у в заяві урядової групи, що займається стимулюючими заходами підтримки економіки КНР.
"Китай стикається з дуже складною ситуацією в своєму економічному розвитку, коли є як сприятливі, так і несприятливі наслідки зростання водночас", - сказано в заяві, зробленій перед журналістами на прес-конференції в четвер.
Китай планує витратити 588,5 млрд. юанів ($86,2 млрд.) наступного року на стимулюючі економіку проекти в рамках своїх зусиль підтримки запланованих темпів зростання, заявив на прес-конференції заступник міністра фінансів КНР Чжан Щаочунь. Китай також може перевищити цільовий показник розміру соціальних інвестицій цього року в 908 млрд. юанів через додаткові витрати на державну житлову програму, збереження енергії та розвиток технологій.
Сьогодні ж міністр торгівлі Китаю Чень Демін заявив, що обсяг зовнішньої торгівлі КНР цього року, імовірно, знизиться на 16%, тоді як сектор роздрібної торгівлі збільшиться на 15% в порівнянні з 2008 р. За перші 11 місяців поточного року китайський зовнішньоторговий обіг знизився на 17,5%, а об'єм роздрібних продажів зріс на 15,3%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас